Home iPhone 6 algemeen “Liquidmetal” krijgt belangrijke rol in iPhone 6

“Liquidmetal” krijgt belangrijke rol in iPhone 6

2 min read
0
0
829
Liquidmetal in iPhone 6

Uit documenten die zijn ingediend bij SEC, een Amerikaanse toezichthouder, blijkt dat Apple het contract met Liquidmetal heeft verlengd. Liquidmetal is een bedrijf dat het materiaal produceert met dezelfde naam en wat dus mogelijk gebruikt gaat worden in de nieuwe iPhone 6. Het contract zorgt er voor dat Apple en Liquidmetal in ieder geval tot begin 2015 zullen samenwerken, op basis van exclusiviteit. Met andere woorden; er zijn geen andere telecom partners die samen kunnen werken met Liquidmetal en dus ook niet hetzelfde materiaal voor hun smartphones kunnen gebruiken.

De iPhone 6 kan wellicht onderscheidend worden van andere smartphones door gebruik te maken van Liquidmetal. De iPhone maakte al eerder gebruik van het materiaal in de iPhone, maar slechts alleen voor het metalen pinnetje waarmee de simkaart uit het klepje kan worden gehaald. Het pinnetje herken je ongetwijfeld, aangezien het in ieder iPhone doos zit inbegrepen.

Je zult je ongetwijfeld afvragen wat de eigenschappen zijn van Liquidmetal, waardoor het materiaal zo bijzonder is. Liquidmetal is een stuk krasbestendiger en steviger dan andere metaalsoorten. Daarnaast is het materiaal ontzettend licht van gewicht, zonder dat het daardoor kracht verliest. Volgens geruchten wil Apple in de iPhone 6 veel gebruik gaan maken van het materiaal, bijvoorbeeld in de “thuisknop” en voor de touch-sensoren. Om het toestel extra dun te kunnen maken wil Apple volgens de geruchten ook de behuizing van de iPhone 6 gaan vervaardigen uit het materiaal.

Load More Related Articles
 • Apple

  De iPhone 7

  Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…
 • Apple

  iPhone 7 met nieuwe home button gepresenteerd

  De nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 7, is zojuist officieel door het bedrijf gelance…
 • Samsung Galaxy S7

  De officiële lancering van de Samsung Galaxy S7 is op 21 februari 2016. Inmiddels zijn all…
Load More By Carlijn Manders
Load More In iPhone 6 algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

De iPhone 7

Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…