Home iPhone 6 algemeen iPhone 6 release datum, prijs en beeldscherm

iPhone 6 release datum, prijs en beeldscherm

13 min read
0
0
1,102
iPhone 6 release, prijzen en beeldscherm | iPhone 6 Online.NL

De nieuwe iPhone, vermoedelijk de iPhone 6, kan één van de meest cruciale iPhone’s worden in de geschiedenis van Apple. Waar de iPhone 5s en iPhone 5c in feite eenvoudige updates waren van eerdere iPhone modellen, zijn de verwachtingen van de iPhone 6 zeer hoog gespannen.

Zoals gewoonlijk stroomt het internet weer vol met geruchten en speculaties over de nieuwe iPhone 6, waardoor we al snel niet meer weten wat we moeten geloven. Wij hebben het laatste iPhone 6 nieuws, van de meest betrouwbare bronnen, nog eens voor je op een rijtje gezet.

Volgens een enquête in Amerika, gehouden onder maar liefst 4100 Amerikaanse consumenten, is de iPhone 6 de meest verwachte Apple smartphone aller tijden! De iPhone 5 en iPhone 5c verdwijnen daarbij volledig in het niet.

Hoewel sommige mensen de iPhone 6 al in 2013 hadden verwacht, konden we er eigenlijk wel vanuit gaan dat dit niet het geval zou zijn. Kijkend naar de geschiedenis van de iPhone, staat Apple er om bekend om altijd eerst nog een lichtelijk verbeterd “S” model op de markt te brengen, voordat het met een compleet nieuw toestel op de proppen komt. Geen schijn van kans dat de iPhone 6 daarom al in 2013 zou verschijnen. In feite zal het bij lancering de iPhone 8 moeten heten, als we alle iPhone modellen in nummering zouden doortellen.

Één ding is zeker; met toestellen als de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en HTC One M8 die op dit moment op de markt zijn, moet Apple goed ten strijde komen met haar nieuwe iPhone. De concurrentie is namelijk moordend. Nog meer redenen waarom de verwachtingen van de iPhone 6 torenhoog zijn. Een groter scherm dan voorgaande iPhone’s is eigenlijk al een must!

Ter zake:

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 6? Een grondige make-over van de huidige iPhone, met een compleet re-design.
Wanneer komt de iPhone 6 uit? September 2014 lijkt op dit moment het meest waarschijnlijk.
Wat gaat de iPhone 6 kosten? Verwacht een premium prijs voor deze high-end smartphone. Met andere woorden; de iPhone 6 zal niet goedkoop zijn.

iPhone 6 release datum

De release datum van de iPhone 6 ligt met zekerheid in het jaar 2014, met de verwachting in de maand september. Dit ligt ook haarfijn in het verlengde van de release van iOS8, waarop de nieuwe iPhone 6 ongetwijfeld zal gaan draaien.

Daarbij komt het feit dat Apple eerdere iPhone’s ook op speciale evenementen in september aankondigde, dus we kunnen het beste ons geld inzetten op de maand september. Een ander opmerkelijk feit, dat er op zou kunnen duiden dat de iPhone 6 in september komt, is dat Apple werknemers van Apple Stores in Duitsland heeft verboden om op vakantie te gaan in de maand september. Dat kan haast geen toeval zijn toch?

Het lijkt er daarnaast sterk op dat Apple het niet bij één nieuw toestel houdt dit jaar. Volgens insiders komt Apple met twee nieuwe iPhone 6 modellen op de markt; één met een 4.7- inch beeldscherm en één met een 5.5- inch beeldscherm. De 4.7- inch variant zou als eerst gaan uitkomen. De 5.5- inch variant, ook wel Phablet genoemd, zal ergens aan het einde van 2014 op de markt verschijnen. Het zou aan de andere kant ook goed mogelijk kunnen zijn dat beide toestellen rond september van dit jaar in de winkels zullen liggen.

Prijs van de iPhone 6

We kunnen één ding met zekerheid zeggen; de iPhone 6 zal zeker niet goedkoop worden. De geschiedenis leert ons dat iPhone’s nooit erg goedkoop zijn, aangezien het high-end toestellen zijn, die waardevast blijven. Deze trend zal zich dan ook ongetwijfeld door gaan zetten.

Er gaan zelfs geruchten dat de iPhone 6 meer dan honderd euro duurder gaat worden dan de iPhone 5s, mede door de productiekosten van het grotere beeldscherm. Niet alleen zal het beeldscherm groter worden, ook zou het zijn gemaakt van een ander soort glas, waardoor de productiekosten een stuk hoger zullen liggen. Het is ook aannemelijk dat Apple een ander soort materiaal gaat gebruiken in de constructie van de iPhone 6, wat ook van invloed zal gaan zijn op de prijs.

Aan de andere kant zou het geen hele slimme zet zijn om het toestel veel duurder op de markt te brengen, aangezien het natuurlijk wel de concurrentie aan moet gaan met andere high- end smartphones van Samsung, HTC en Sony.

Een groter beeldscherm?

Één van de meest hardnekkige geruchten over de iPhone 6, is dat het een groter scherm gaat krijgen dan de iPhone 5s. Apple heeft zelf ook toegegeven dat haar klanten behoefte hebben aan een groter beeldscherm. Aangezien concurrenten van Apple ook grotere toestellen hebben uitgebracht, kan Apple natuurlijk niet achterblijven op dit gebied.

Volgens geïnformeerde bronnen zou de iPhone 6 gaan beschikken over een zogeheten Retina+ Sharp IGZO 1080p Full HD beeldscherm. Hoewel het niet zeker is of dit gerucht werkelijkheid is, staat het vrijwel zeker vast dat er twee verschillende varianten zullen verschijnen van de iPhone 6. Daarmee wil het de concurrentie aan gaan met andere Android toestellen op de markt. Niet alleen wil Apple het scherm groter maken, ze willen de iPhone 6 ook een stuk dunner maken, waarvoor het de afgelopen tijd behoorlijk wat research heeft gedaan. Om het toestel dunner te kunnen maken, moet er namelijk ook een andere techniek worden gebruikt voor het beeldscherm.

iPhone 6 concept

Het klinkt logisch dat de iPhone 6 uitgerust gaat worden met een Full HD beeldscherm, aangezien de iPhone 5s hier nog niet over beschikt. Met name als het scherm een slag groter wordt, zal men nog meer kunnen genieten van de Retina- techniek op de iPhone 6, waardoor het beeldscherm nog vele malen beter tot zijn recht komt.

De meest recente geruchten over de resolutie van het beeldscherm van de iPhone 6, beweren dat het toestel een resolutie zal gaan krijgen van 1704×960 pixels. Dat is in feite nog geen Full HD, maar door het behouden van 16×9 aspect ratio van de iPhone 5s, krijgt een scherm van 4.7- inch een pixeldichtheid van 355 pixels per inch. In vergelijking; het scherm van de iPhone 5s heeft een pixeldichtheid van 326 ppi.

Er bestaat ook nog een kleine kans de iPhone 6 zal worden uitgerust met een flexibel beeldscherm, aangezien er wat patent aanvragen aan het licht waren gekomen. Het is echter meer voor de hand liggend dat dergelijke technieken worden bewaard voor de iPhone 7 of zelfs iPhone 8.

Onbreekbaar beeldscherm

Een ander interessant gerucht, is dat Apple een groot contract heeft getekend voor het gebruik van veel Saffieren glas. Saffier staat er om bekend dat het ongekend hard is en erg goed toepasbaar is voor bijvoorbeeld beeldschermen. Het materiaal wordt op dit moment al gebruikt voor de vingerafdrukscanner op de iPhone 5s en voor het camerglas. Het klinkt logisch als Apple meer gebruik wil gaan maken van het materiaal. Of het kostenbesparend is, is nog maar de vraag, maar voor de levensduur van het beeldscherm is het wel een grote stap vooruit. De iPhone is namelijk het toestel dat veruit bekend staat om haar gebroken beeldschermen.

Apple heeft daarnaast ook een specifiek patent aangevraagd voor een anti-vingerafdruk coating, dat er voor moet zorgen dat er geen vingerafdrukken ontstaan op het beeldscherm.
Of er ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt in de iPhone 6 is nog maar zeer de vraag.

Load More Related Articles
 • Apple

  De iPhone 7

  Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…
 • Apple

  iPhone 7 met nieuwe home button gepresenteerd

  De nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 7, is zojuist officieel door het bedrijf gelance…
 • Samsung Galaxy S7

  De officiële lancering van de Samsung Galaxy S7 is op 21 februari 2016. Inmiddels zijn all…
Load More By Carlijn Manders
Load More In iPhone 6 algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

De iPhone 7

Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…