Home iPhone 6 algemeen Apple heeft ┬┤iRecord┬┤ te pakken

Apple heeft ┬┤iRecord┬┤ te pakken

11 min read
0
0
1,517
Apple

Enkele maanden geleden heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. De verwachtingen met betrekking tot de nieuwe toestellen zijn vrijwel allemaal ingewilligd. Dat de opvolger van de iPhone 5s zo’n ongelooflijk succes zal gaan worden hadden ze zelfs niet in Cupertino, Californi├ź verwacht. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn bijna overal in de wereld een verkoopsucces. Het ene record naar het andere record verbreekt Apple met de komst van deze twee nieuwe iPhones. Er mag gerust gesteld worden dat Apple een iRecord heeft. Meer weten over deze iPhones en over Apple? Klik dan op deze link http://www.iphone6plus.nl/

Even terug naar het Flinter Center for the Preforming Arts

Het Amerikaanse bedrijf heeft nooit officieel laten weten wat ze zelf hadden verwacht van de nieuwe iPhones, maar dat zal nu ook niet meer uitmaken. Als we even terug gaan in de tijd, naar het Apple evenement in het Flinter Center for the Performing Arts op 9 september 2014, weten we dat dit de dag is geweest dat CEO Tim Cook de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus heeft gepresenteerd. Het flinter Center for the Performing Arts is een bijzondere locatie voor de presentatie van de iPhone. 30 jaar geleden heeft Steve Jobs destijds in het zelfde gebouw de allereerste Mac gepresenteerd. De aanwezigen in de zaal werden dol enthousiast toen Tim Cook het podium op kwam en direct de mededeling deed dat er dit jaar geen cijfers gepresenteerd worden, want anders zou het evenement te veel tijd in beslag nemen. Tim Cook wilde zo snel mogelijk de hele wereld kennis laten maken met de iPhone 6 en de nog grotere iPhone 6 Plus. Tijdens een intro video werd min of meer duidelijk welke kant Apple op wilde gaan met de nieuwe iPhones. Daarna was het woord aan Tim Cook die de iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm en iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm wereldkundig maakte. De nieuwe iPhones zijn een feit, de menigte in de zaal kan het enthousiasme niet meer binnen houden en schreeuwen het bijna van geluk uit, tranen zijn nog net niet te spotten.

Verschil zit hem in de grootte

Tim Cook brengt de specieacties van de toestellen aan de man en bij sommige specieacties of features wordt even extra bij stilgestaan omdat er nieuwe functies toegevoegd zijn. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vrijwel identiek aan elkaar, alleen is de iPhone 6 Plus met een beeldschermformaat van 5,5 inch een stuk groter dan de iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm. Hier zit het grootste verschil maar het 5,5 inch beeldscherm heeft ook een betere resolutie en de iSight camera is uitgerust met optische beeldstabilisatie. Voor de aanwezigen in de zaal en voor alle kijkers van de live stream wordt het nog lastig kiezen. Wordt het een compacte iPhone of een phablet met betere weergave, optische beeldstabilisatie en meer functionaliteiten? Als echte Apple fanaat kies je natuurlijk voor het meest uitgebreide model en dat is iPhone 6 Plus. Maar het formaat van een 5,5 inch smartphone is wel heel onhandelbaar lijkt het op het eerste gezicht.

Wat verder opvallend te noemen is tijdens de presentatie van iPhone 6 en iPhone 6 Plus is de keuze in opslagcapaciteit. Is het model met 32GB echt geschrapt? Ja, Apple brengt geen 32GB variant meer op de markt maar hiervoor in de plaats komt een 128GB variant. Het instap model bij beide toestellen blijft 16GB en dat vinden de meeste mensen enigszins raar. Dit heeft allemaal te maken met marketing want het instap model is 100 euro goedkoper dan het model met 64GB opslagcapaciteit en dat is de trigger. Tim Cook meld vervolgens dat iPhone 6 verkrijgbaar zal zijn vanaf 699 euro en iPhone 6 Plus vanaf 799 euro (simlockvrij).

Contactloos betalen met Apple Pay

Alleen twee nieuwe iPhones presenteren is niet voldoende voor Apple. Er moeten ook nieuwe functionaliteiten gepresenteerd worden en ├ę├ęn van die nieuwe functionaliteiten is Apple Pay. Helaas is Apple Pay in Europa niet meteen beschikbaar, maar in de toekomst wil Apple het mobiele betaalsysteem wereldwijd uitrollen. In de Verenigde Staten kunnen gebruikers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wel gebruikmaken van Apple Pay.

Nu komt de vraag natuurlijk bij je naar boven; Wat is Apple Pay? Heel simpel gezegd kun je met Apple Pay betalen met je iPhone. Doordat de twee nieuwe iPhones uitgerust zijn met een NFC-chip is het mogelijk om mobiele betalingen te doen binnen twee seconden. Het enige wat je er voor nodig hebt is een creditkaart die Apple Pay ondersteund en verder is het enige noodzakelijke je eigen unieke vingerafdruk. Koppel je creditkaart aan Apple Pay en bij de aangesloten winkels zoals MC Donalds of Starbucks. De nieuwe functionaliteit is alleen uitgerold in de Verenigde Staten maar ook in Nederland is het mogelijk om Apple Pay te gebruiken, mits je een Amerikaanse creditkaart hebt. Een inwoner van Amsterdam heeft bij de Starbucks in Amsterdam met Apple Pay betaald en dit was mogelijk omdat de inwoner in het bezit is van een Amerikaanse creditkaart.

De komst van Apple Pay zal het betalingsverkeer aanzienlijk veranderen. In de toekomst wordt er waarschijnlijk alleen nog maar betaald middels het systeem van contactloos betalen. Apple is hier enorm vooruitstrevend in. Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend. Als eerst moet Apple met banken en creditkaartmaatschappijen om de tafel en daarna zal Apple Pay in snelvaart uitgerold kunnen worden. De Nederlandse bank ING heeft al laten doorschemeren dat het openstaat voor Apple Pay, want op een pagina was te lezen dat de bank Apple Pay ondersteund en wat je er allemaal mee kunt.

Met een iPhone ben je slimmer

iPhone-bezitters wisten het vast al wel langer maar als je een iPhone in je bezit hebt ben je vaak slimmer dan mensen die een Android smartphone in het bezit hebben. Althans dat blijkt uit een onderzoek van advertentienetwerk Chitika. Het onderzoek is gedaan in de Verenigde Staten en het blijkt dat in de gebieden waar mensen een iPhone hebben de welvaart beter is dan in de gebieden waar mensen een Android smartphone hebben. Het beeld is overigens wat vertroebeld want het bedrijf heeft zich gericht op hele staten en niet op wijken of buurten. De iPhone is op dit moment de populairste smartphone in de Verenigde Staten. Apple heeft namelijk meer dan 42 procent van het marktaandeel in de Verenigde Staten. De grootste concurrent van Apple in de Verenigde Staten is Samsung. Er worden wel meer Android smartphones verkocht in de Verenigde Staten maar dan van verschillende fabrikanten.

Dit artikel is afkomstig van: https://www.smartphoneclub.com/

 • Apple

  De iPhone 7

  Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…
 • Apple

  iPhone 7 met nieuwe home button gepresenteerd

  De nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 7, is zojuist officieel door het bedrijf gelance…
 • Samsung Galaxy S7

  De offici├źle lancering van de Samsung Galaxy S7 is op 21 februari 2016. Inmiddels zijn all…
Load More Related Articles
 • Apple

  De iPhone 7

  Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…
 • Apple

  iPhone 7 met nieuwe home button gepresenteerd

  De nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 7, is zojuist officieel door het bedrijf gelance…
 • Samsung Galaxy S7

  De offici├źle lancering van de Samsung Galaxy S7 is op 21 februari 2016. Inmiddels zijn all…
Load More By Carlijn Manders
Load More In iPhone 6 algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

De iPhone 7

Men heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone 7 te verkrijgen. Het nieu…